onsdag den 23. juni 2010

Mentaltræning vol 1

Mange tror at mental træning kun er for sportsfolk, men du kan også drage nytte af det i dit liv. Du kan optimere din arbejdspræstation, blive bedre til at kommunikere med andre eller få nye venner blive bedre til eksamen etc. ja det er kun ens fantasi der sætter grænser.

For at starte med mentaltræning skal du først have styr på din vejrtrækning.
1. Sidt dig behageligt, (du behøves ikke side med benene over kors) og begynd med en dyb og langsom vejrtrækning der går helt dybt ned i maven, læg en hånd på maven for at sikre at det bliver en dyb vejrtrækning.
2. Bliv mere afslappet og tæl fra 1-10 ved hver udånding, hvis du begynder at tænke på andre ting, så lad være med at forfølge tankerne, koncentrer dig udelukkende om maven og din vejrtrækning.

Denne her øvelse skal trænes 1-2 x ugentligt, hver uge for at få noget ud af den. 5 min er nok, du kan øve det om morgenen eller efter arbejde hvor du er udkørt, for denne øvelse har flere positive effekter. Du vil føle dig mere frisk da du får mere ilt til hjernen med de dybere vejrtrækninger, du vil føle et overskud fordi du bedre kan koncentrere dig og holde fokus, så spring ud i det og giv ikke op fordi du ikke kan det efter 2 gange – det kræver øvelse.

Dette emme fortsættes, hvor jeg vil fortælle dybere om visualisering.
Skriv gerne en kommentar, og fortæl om du er i gang med mentaltræning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Populære indlæg